Novak Đoković: Sve što smo napravili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Žao mi je zbog zaraze

Twitter

Nakon Grigora Dimitrova i Borne Ćorića, na korona virus je pozitivan i najbolji svjetski tenisač Novak Đoković koji je bio i inicijator Adria Toura. On se odbio testirati u Zadru zajedno s ostalim sudionicima te se uputio u Beograd gdje je odmah po dolasku podvrgnut testiranju. Rezultati su pak pokazali da su njegova supruga i on pozitivni na virus, dok su djeca negativna.

Đoković se odmah obratio javnosti.

“Sve što smo napravili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regije, da im omogućimo uvjete da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-playa. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi.

Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana i ponoviti test za 5 dana.”



STIGLI REZULTATI TESTIRANJA Novak Đoković pozitivan je na koronavirus

Đokovići se pak osjećaju dobro i nemaju nikakve simptome, a sada im predstoji odlazak u samoizolaciju u periodu od dva tjedna. Novak i njegova supruga su se tako pridružili Borni Ćoriću, Dimitrovljevom trener Christianu Grohu i kondicijskom treneru Novaka Đokovića Marcu Panichiju koji su nakon testiranja u Zadru bili pozitivni na koronu. Đoković se na turniru družio s premijerom Andrejom Plenkovićem koji je se također testirao na koronu, ali njegov test je negativan, pišu 24sata.

Komentari