Nova svađa kod Škore: Ruža Tomašić zeznula je Pauletića koji zbog nje neće u Sabor i sad se javno prepiru

Nakon vijesti o tome da će Suverenisti imati svoj zaseban saborski klub, iz Domovinskog pokreta dolazi još disonantnih tonova. Ruža Tomašić, naime, neće konzumirati saborski mandat koji je osvojila u Desetoj izbornoj jedinci, no njena zamjena neće biti Robert Pauletić, koji je osvojio 19.7 posto preferencijalnih glasova (3.907), nego Marko Milanović Litre, kojeg je na istoj izbornoj listi zaokružilo tek 0,09 posto ili 19 glasača koalicije okupljene oko Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Time Milanović Litre s lakoćom pobjeđuje SDP-ovog glavnog tajnika Nikšu Vukasa u utrci za titulom saborskog zastupnika s najmanje osvojenih preferencijalnih glasova. Podsjetimo, za Vukasa je glasalo, u usporedbi s Milanović Litrom, impresivnih 132 ljudi.

Pauletić nije oduševljen

Slabo, zapravo gotovo nikako poznati kandidat u Sabor ulazi odlukom Hrvatske konzervativne stranke (HKS) čiji je član. Naime, po Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor izabranog zastupnika s koalicijske liste ne mijenja sljedeći po redoslijedu, ili po broju glasova, nego onaj kandidat kojeg stranka odredi. A HKS je odredio da na Markov trg ide 32-godišnji zagrebački asistent Ruže Tomašić, koja će ostati u Europskom parlamentu, piše Telegram.

“Dajmo šansu mladima, neka to ne bude samo na deklaratornoj razini. Pauletića ljudi više znaju kao kvizaša i čovjeka s televizije, ne kao političara”, izjavila je Ruža Tomašić za Dalmatinski portal. Pauletić, pak, tom izjavom nije ni najmanje oduševljen. “Zašto su mi onda Dalmatinci dali gotovo četiri tisuće glasova? Zato što dobro izgledam na televiziji i znam puno odgovora na kviz-pitalice ili zato što ispravno zastupam pravu političku opciju?”, kazao je za Tportal Robert Pauletić, kandidat Domovinskog pokreta koji je, eto, bez obzira na broj glasova ostao bez saborskog mandata.Komentari