Nogalo: Ušao sam u politiku da zviždim. Politika i interes su krivi za Srebrnjak

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Boro Nogalo smijenjen je s čela te dječje bolnice nakon više neuspješnih pokušaja, prosvjeda i prijepora uoči izbijanja epidemije korone.

Smijenjen je zajedničkim naporom Grada Zagreba i Vlade, a sad bi trebao biti adut za glavni grad najnovije stranke, Stranke s imenom i prezimenom.

Na pitanje zašto se odlučio ući u politiku, a mjesecima se branio da je stručnjak kojeg smjenjuje politika, Nogalo je rekao:

“To se i ja pitam. To je jedan moj veliki teret i knedla jer sam uvijek zazirao od politike. Imam jednu percepciju koja je jako loša, trebalo mi je jako vremena da to prebrodim. Cijelo vrijeme sam ja zajedno sa svojim timom uspio napraviti sve što smo napravili i doveli do toga da smo mi bolnica koja ima najveći projekt u državi. Bilo bi logično da oni koji su stvorili projekt, da ga zajedno dovršimo. Projekt je kompliciran. To je velika svota koja je Europska unija dala”, kazao je i dodao:



“Ja sam ušao u politiku da zviždim. Mene to toliko frustrira. Zato što je bolnica pred gašenjem. Još uvijek nema natječaja. Bolnicu vode nekompetentne osobe. Politika i interes su krivi za to”, jasno će.

Politički neovisni. Stranka s imenom i prezimenom – je li to uopće moguće u Hrvatskoj?

“Moguće je. U svakom slučaju nisam htio u velike stranke, one su dovele bolnicu tu gdje je. Ta ekipa je imala jedno ozračje kompetencije, dobrote. Drago mi je da se forsira ime i prezime. Nitko od tih ljudi ne želi ući u vodstvo stranke i na prvo mjesto na listu. U zdravstvu se mora puno toga promijeniti”, istaknuo je.

Na pitanje bi li bio bolji ministar od Vilija Beroša, kazao je:

“Ne znam bi li bio bolji, ali bi napravio puno više od onoga što je on napravio. Svi govore reforme, u zdravstvu treba napraviti red, puno je dugova, liste čekanja, jako puno doktora odlazi vani… To nije održivo. Pedijatara fali…”, rekao je na kraju Boro Nogalo u RTL-u Danas.

Komentari