Nogalo o uhićenju Ane Stavljenić Rukavine: Drago mi je da je proradila pravna država

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Anu Stavljenić Rukavinu danas su priveli istražitelji USKOK-a neslužbeno se doznaje kako je privedena zbog zlouporabe položaja i ovlasti kod imenovanja novog ravnatelja bolnice Srebrnjak. Jer upravo je ona kao predsjednica Upravnog vijeća razriješila bivšeg ravnatelja Boru Nogala.

Nogalo je komentirao to uhićenje te je izrazio zadovoljstvo što je ‘proradila pravna država’. 

“Osjećam se prazno, kao ispuhani balon, nema tu posebne sreće ni zadovoljstva, meni je drago da je proradila pravna država. Zbog budućnosti moje djece, zbog budućnosti naše djece, znanstvenika i svega ostaloga”, rekao je bivši ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo.

82-godišnja Stavljenić Rukavina bila je desna ruka Milanu Bandiću – obnašala brojne funkcije u gradu i stranci. Bandić ju je svojevremeno nazvao ‘moralnom vertikalom’ jer je kao ministrica zdravstva još u Račanovoj vladi odstupila s te pozicije u aferi Baxter.U kraku afere Srebrnjak privedena je i Andrea Šulentić, također članica Upravnog vijeća bolnice. Inače bivša pročelnica u gradskoj upravi Milana Bandića.

“Ono što joj se stavlja na teret je članak 291 zlouporaba položaja i ovlasti, mogu vam reći da nema veze s djelovanjem gradskog poglavarstva nego sa drugim segmentom gdje je sudjelovala kao predstavnik Grada”, rekao je Ivo Farčić, odvjetnik Andree Šulentić.

Nogalo je udaljen iz bolnice, a Stavljenić Rukavina njegovu smjenu pravdala je manjkavostima u provođenju 60 milijuna eura teškog projekta za razvoj Srebrnjaka. “Koji je stopirao upravo sami smijenjeni ravnatelj koji mjesecima ne raspisuje natječaj za projektne aktivnosti”, govorila je Stavljenić Rukavina 2019. godine.

“Kad smo potpisali ugovor dolazi ekipa koja spašava taj projekt od nas i dovodi specijalizanta za ravnatelja, bakicu od 83 godine za predsjednicu upravnog vijeća, tu treba preispitivati ulogu mnogih znanstvenika, akademika…”, rekao je Nogalo.

Za ravnatelja Srebrnjaka, nakon poništenih natječaja, imenovan je 33- godišnji Ivo Dumić-Čule. Danas nije bio dostupan za komentar.

No iz izvora bliskih istrazi doznajemo da su se istražitelji oko natječaja za čelnog čovjeka Srebrnjaka zanimali još prošle godine kada su posjetili bolnicu i izuzeli dio dokumentacije, piše Dnevnik.hr.

Komentari