Nobilo: Plenković i Božinović znali su da je Kovačevićev ‘Klub’ pod mjerama, pustili su Milanovića u zamku

Rtl

Odvjetnik Ante Nobilo u razgovoru za Nacional rekao je kako su premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović znali da su bivši šef Janafa Dragan Kovačević i njegov klub pod mjerama te da tamo zalazi i predsjednik Zoran Milanović.

Andrej Plenković i Davor Božinović znali su da su Dragan Kovačević i klub pod mjerama, da tamo zalazi i predsjednik. Pustili su Zorana Milanovića u zamku i čekali njegovu političku kompromitaciju”, rekao je odvjetnik Anto Nobilo u razgovoru za Nacional.

Nobilo je dodao kako je “vjerojatno bilo i telefonskih razgovora između Kovačevića i Milanovića jer je Milanović rekao da je s njim bio u dobrim odnosima” te da su ga faktički pustili u zamku.

“I to je ono što on možda neće javno reći, ali vjerojatno im to najviše zamjera i od tuda je sve krenulo. A to nije korektan odnos”, komentirao je Nobilo koji se osvrnuo i na progon protiv Ivice Todorića u slučaju mali Agrokor rekavši kako je Državno odvjetništvo trebalo od toga odustati jer nisu imali nikakve dokaze za svoje tvrdnje da je u slučaju angažmana švicarske savjetničke tvrtke u poslu kupnje Mercatora bila riječ o fiktivnom poslu kojim bi Todorić oštetio Agrokor za 1,25 milijuna kuna. Nobilo je u tom procesu, gdje je prošlog tjedna donesena prvostupanjska oslobađajuća presuda, zastupao Pirušku Canjugu, bivšu članicu Uprave Agrokora.



Komentari