NIŠTA OD PRESUDE SAUCHI I ZELJKO Sutkinja želi ispitati još jednog svjedoka

HRT

Sutkinja Županijskog suda Sanja Mazalin preotvorila je raspravu za tzv. aferi dnevnice kako bi mogla dopuniti dokazni postupak i donijeti presudu bivšem predstojniku premijerovog ureda Tomislavu Sauchi i njegovoj tajnici Sandri Zeljko za lažiranje putnih naloga.

Sutkinja Sanja Mazalin je donijela odluku da će u ponedjeljak 7. prosinca ispitati svjedokinju Kristinu Horvat koja bi po mišljenju sudskog vijeća mogla imati bitnih saznanja u postupku protiv Tomislava Sauche i Sandre Zeljko. Nakon ispitivanja svjedokinje sutkinja će donijeti odluku o objavi presude.

Odluka o preotvaranju rasprave donesena je na dan kada je, prema ranijoj najavi, trebala biti objavljena presuda za tzv. aferu dnevnice.

Saucha i Zeljko, suprotno navodima iz optužnice, od početka postupka tvrde da nisu krivi za lažiranje putnih naloga.



Uskok tvrdi da je Zeljko to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja.

Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u bivšem sazivu Saboru kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.

Komentari