Nezapamćena poplava kod Vrgorca: Selo Kokorići potpuno je odsječeno od kopna

Ilustracija Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Zbog obilne količine kiše koja pada posljednjih dana, došlo je do poplava, a stanje je trenutno najgore u mjestu Kokorići. Podsjetimo, prvih 8 dana prosinca u Vrgorcu je palo 370 litara kiše po kvadratnom metru, što predstavlja dvostruku prosječnu mjesečnu vrijednost.

Ogromne količine oborina zabilježene su u Rašćanima i Dragljanima, nabujao je izvor Žiljin, a silna je voda potom potekla prema Bunini i Jezeru. Selo Kokorići je bilo prvo na udaru.

Upravo je stanje u Kokorićima alarmantno, voda neprestano raste, a kiša je padala cijelu noć. Na terenu su bile sve dežurne službe, a ljudi su cijelo jutro pokušavali obraniti kuće.

“Vodostaj je u daljnjem porastu, stanje nije baš dobro. Sada je odsječeno i ostalih 14 kuća, znači cijelo selo Kokorići je potpuno odsječeno od kopna. Kiša je padala cijelu noć, ogromne količine su pale, tako da tek u popodnevnim satima očekujemo taj dotok podzemnih voda. Trenutno su sada u rastu. Uglavnom, ekipe iz GSS-a iz kontinentalnih dijelova nam pristižu u pomoć, a trenutno imamo 4 plovila i borimo se s vodom”, kazao je Fodor Kukavica, šef makarskog GSS-a.



Komentari