NEVJEROVATNO! Zbog mjera napravio odličan biznis, a oni ga opet zatvorili

Facebook

Poduzetnik iz Žminja Antonio Debeljuh otvorio je prvi “drive in” caffe bar u Istri. Napravio je to od svog kafića i tako doskočio mjerama Stožera koje nalažu da se zatvore svi kafići. Međutim, tek što ga je otvorio, zbog najnovijih mjera morao ga je i zatvoriti.

Naime, usprkos tome što je njegov “drive in” praktički jednak kao slična usluga u McDonaldsu, riječ je o kafiću, a ne o restoranu, pa se mora zatvoriti koliko god to bilo nelogično.

Inače, ideja je bila odlično prihvaćena i ljudi su u automobilima dolazili po kavu. Debeljuh je bio zadovoljan jer su se sačuvala radna mjesta i rad se nastavio prema pravilima.

”Mladi sam poduzetnik i ne želim da me ovakve stvari prate u daljnjem poslovanju. Nažalost nemam plana i osjećam se užasno jer su mi sve djelatnosti tvrtke stopirane. Bavim se organizacijom koncerata, opremom za evente i vjenčanja… Sada još i ova situacija s ugostiteljstvom… Stvarno nemam riječi. Preostaje samo čekanje odobrenja države da caffe barovi dobiju prodaju kave za van”, kazao je za RTL.hr Debeljuh te istaknuo kako mu je velika podrška načelnik općine Žminj.



Debeljuh je na svom Facebook profilu napisao:

”Još jedan dokaz kako živimo u ‘lijepoj našoj’…
Uz sav uložen trud u novi sistem poslovanja radi očuvanja radnih mjesta i u krajnjem slučaju očuvanja navike naših gostiju kojima bar malo uljepšamo dan jutarnjom kavom i osmjehom mojeg osoblja, na rubu očaja javljam kako ‘CAFFE TO GO / DRIVE IN’ moramo ZATVORITI!

Da smo registrirani kao kavana, pivnica, buffet, krčma, konoba ili klet iz skupine ‘barovi’ mogli bi nastaviti s radom….ali tko nam je kriv kad smo registrirani kao ‘caffe bar’. Već sat vremena razmišljam koja je razlika između izdavanja pića između ovih pojmova i nas kao ‘caffe bara’, i još uvijek ne shvaćam…(Kao ni 99% ovog sranja u našoj državi).

Dali smo si truda, neprospavane noći radi realizacije projekta, ledili se prilikom montaže šatora, i ujutro sretno dočekali u 6:30 naše prve goste s maskama u debelim jaknama, ispod grijalice….Ništa to više nije važno, jer smo stopirani sa strane „LIJEPE NAŠE“.

Još jedanput svima Vama veliko hvala na ogromnoj podršci!
CityCaffe tim će Vas i dalje usluživati u nekim boljim vremenima.
PS. Iskrene želje svim mojim mladim perspektivnim prijateljima za Božić: Pakirajte kofere, i bježite iz ove države…….

Vaš ugostitelj/poduzetnik”

Komentari