NEMA GUŽVE, NEMA NERVOZE Evo kako izgleda testiranje na koronavirus u Novom Zagrebu

Testiranje/ ilustracija Foto: Otvoreno

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1867 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8394.

U medijima se su se proteklih dana vidjele ogromne gužve za ‘drive in’ testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, a mi smo istražili kako to izgleda u Novom Zagrebu.

U Domu zdravlja Zagreb – Centar u Sigetu mjesto testiranja jasno je označeno putokazima, a nalazi se u malom šatoru na parkiralištu pored Doma zdravlja. Ljudi dolaze konstantno, ali ne stvara se gužva i sve je prohodno.



Tehničari koji obavljaju testiranje su vrlo ljubazni i drže se svih epidemioloških standarda. Za cijeli postupak, zajedno s čekanjem, potrebno je samo tri minute.

U Sigetu je moguće obaviti testiranje pješice i autom. Uobičajeno vrijeme testiranja je radnim danom od 8:30 do 12:30. Na testiranje se dolazi s maskom na licu te je potrebno predočiti osobnu iskaznicu prije samog brisa, radi identifikacije.

Testiranje o vlastitom trošku (bez uputnice liječnika) može se i dalje obaviti u NZJZ-u Dr. Andrija Štampar, koji od ponedjeljka ima novo radno vrijeme.

Zagrebački stožer objavio je novosti u testiranju na koronavirus

Komentari