NASTAVLJAJU SE KRŠITI UPOZORENJA Evo što je jutros snimljeno na Medvednici

Park prirode Medvednica / Twitter

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je u subotu zatvaranje javnih površina i ukidanje međugradskih linija zbog nepoštivanja propisanih mjera zaštite od zaraze.

Iz stožera danima pozivaju građane da ostanu doma kako bi se epidemija koronavirusa manje širila te kako broj zaraženih ne bi rapidno narastao. Najavili su i uvođenje još rigoroznijih mjera ako se građani ne budu pridržavali uputa. No, neki su i dalje gluhi.

Park prirode Medvednica na svojoj službenoj Facebook stranici upozorio je građane da se pridržabaju odluka stožera. Naime, mnogi su u ovo subotnje jutro pohrlili na Sljeme i ignorirali apele stručnjaka.

“Poštovani posjetitelji,



već u 8 sati parkiralište na Bliznecu bilo je puno što znači da u Parku ima dosta posjetitelja. Podsjećamo vas da budete oprezni i odgovorni te poduzmete sve propisane mjere: kretanje u grupama max do 5 osoba s razmakom, dezinficirajte ruke, odjeću kad se vratite operite…

Pazite na sebe, svoje bližnje i druge oko vas.

Budite odgovorni!”

Podsjetimo, od srijede 18. ožujka zabranjuju se javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja.

Na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza.

Beroš: Ljudi ne shvaćaju eksponencijalni rast, ako nastavimo ovako za tjedan dana imat ćemo 515. Ljudi, ostanite doma!

Komentari