NARODU PREPORUČUJU JEDNO, A SAMI RADE DRUGO Markotić: Svake nedjelje sam na misi, ići ću i na polnoćku. Capak: Ja idem na dječju

Alemka Markotić/Davorin Visnjic/PIXSELL

Evo što su Krunoslav Capak, Alemka Markotić, Davora Božinović i Vili Beroš rekli hoće li ići na polnoćku kada je to već toliko važno da se zbog toga popuštaju mjere.

Odmah se za riječ javila ravnateljica Zarazne Alemka Markotić, a nakon nje je odgovorio šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

“Ja ću otići na polnoćku, bit ću vani. I idem svake nedjelje na misu. Stojim vani. Evo, ako ste htjeli osoban odgovor. I ne vidim zašto je to uopće problem”, rekla je Markotić.

“Prije 34 godine kad mi se rodila kći sam zadnji put išao na polnoćku u ponoć. Već 34 godine idem u pola 8 na malu ponoćku, idem i ove godine”, rekao je Capak.



Posebno je zanimljivo da je Capak nekoliko desetaka minuta prije rekao kako su Stožer i HZJZ “čvrsto preporučili da se mise održavaju online te putem televizije i radija” te da ih vjernici tako prakticiraju.

Unatoč tome, i Capak i Markotić će ići na misu na Badnjak. I ne samo to. Kako je sama Markotić priznala, ona svake nedjelje ide na misu, unatoč tome što je preporuka Stožera u čijem radu sudjeluje, premda formalno nije članica, da se fizički ne ide na misu već dugo na snazi, piše Index.hr. 

Komentari