Nakon Ćorića, još jedan ministar traži posebnog savjetnika

Zeljko Puhovski / CROPIX

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković raspisao je 9. prosinca natječaj za posebnog savjetnika.

Konkretno, Butković traži jednu osobu za “savjetovanje, pripremne radnje u vezi sa strateškim planiranjem, suradnju s medijima te pružanje pomoći za navedene poslove”.

Jedini formalni uvjet, kao što je praksa i za posebne savjetnike u drugim ministarstvima, je da je osoba završila sveučilišni diplomski studij ili specijalistički diplomski stručni studij.

Osoba zaposlena na to mjesto primat će plaću od oko 15.000 kuna, a u oglasu se jamči i povratak na prošlo radno mjesto nakon prestanka obavljanja dužnosti savjetnika, što je u pravilu po isteku mandata resornog ministra.



Ćorićev savjetnik ove godine magistrirao

Vijest možda i ne bi dobila toliku pažnju da gotovo identičan natječaj nije raspisao i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. Isti uvjeti, isti opis posla, ali i ista plaća. Jedina razlika je u tome da je Ćorić svog posebnog savjetnika već izabrao.

Ćorića sada savjetuje Domagoj Bačić. Što se tiče Bačićevih kvalifikacija, u medijima se već proširilo da je Bačić ove godine magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te da je, što svakako upada u oko, član je Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Imenovanje bi možda i prošlo ispod radara javnosti da se Bačić nije odlučio sam pohvaliti novim radnim mjestom na društvenim mrežama, piše Direktno.

Komentari