Nadzorni odbor Janafa raskinuo je ugovor s Kovačevićem: Nema pravo na otpremninu ni vraćanje na mjesto savjetnika Uprave

Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Uhićeni bivši čelnik Janafa Dragan Kovačević nema pravo na otpremninu ni vraćanje na mjesto savjetnika Uprave s plaćom člana Uprave, doznaje Jutarnji list.

Uhićeni bivši čelnik Jadranskog naftovoda (Janaf) Dragan Kovačević, kako doznaje Jutarnji list, nakon što je Vlada na zadnjoj sjednici predložila Nadzornom odboru njegov opoziv zbog USKOK-ovih sumnji za primanje mita, nema pravo na otpremninu ni na vraćanje na mjesto savjetnika Uprave s plaćom člana Uprave.

Kovačević je u petak na održanoj sjednici Nadzornog odbora hitno opozvan s mjesta predsjednika Uprave, a kao vršitelj dužnosti šefa Janafa do provođenja natječaja imenovan dotadašnji član Uprave, HDZ-ov Stjepan Adanić.

Na istoj sjednici, kako doznaje Jutarnji list, Nadzorni odbor raspravljao je o pravnoj poziciji uhićenog Kovačevića i raskinuo menadžerski ugovor s njim koji je potpisan u veljači ove godine, nakon što je potvrđen za još jedan mandat na čelnoj poziciji u Janafu.



U tom ugovoru bilo je definirano da se Kovačević, ako mu se raskine ugovor prije isteka mandata, ima pravo vratiti u tvrtku na mjesto savjetnika Uprave s plaćom člana Uprave, koja mjesečno iznosi nešto više od 25.000 kuna neto ili pravo na otpremninu u iznosu od šest punih bruto plaća i šest pola bruto plaća.

Jutarnjem listu sugovornik iz Janafa potvrdio je kako Kovačević nema pravo ni na što od toga jer je menadžerskim ugovorom definirano i njegovo kršenje, a Nadzorni odbor je zaključio da je Kovačević prekršio menadžerski ugovor i nanio štetu Janafu te ugledu tvrtke zbog čega je ugovor raskinut s 25. rujna.

Odvjetnik Dragana Kovačevića: Naravno da se namjerava vratiti u Janaf

Komentari