Nađi komentirao uvođenje neradne nedjelje: Plenković se, zajedno s ostatkom Vlade, lažno bori za poduzetnike i obrtnike

Davor Nađi

Danas, na jednu od posljednjih radnih nedjelja, saborski zastupnik stranke FOKUS i kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Nađi osvrnuo se na prijedlog Vlade RH o uvođenju neradne nedjelje.

“Vlada umjesto da smanjuje namete, uvodi transparentnost i stvara klimu za privlačenje investicija, čini upravo suprotno – uvođenjem neradne nedjelje potiče zatvaranja poslova i odustajanje od investicija.“, komentirao je Nađi.

Naglasio je da taj prijedlog pozdravljaju mnoge stranke, a tvrde da su za razvoj poduzetništva. Stoga se, kaže, s razlogom retorički pita, na koji način planiraju podržati privatni sektor, kad im ne dopuštaju da normalno rade.

“Plenković se, zajedno s ostatkom Vlade, lažno bori za poduzetnike i obrtnike. Umjesto u privatni sektor, velike količine novaca odlazi u javni sektor koji je neefikasan. Privatnici se tako, uz manjak podrške vladajućih, moraju boriti i sa smanjenim brojem radnih dana. Možemo reći da je to sabotaža privatnog sektora.”, istaknuo je Nađi.



Prema Nađijevim riječima, svatko bi trebao imati pravo na izbor želi li ili ne raditi nedjeljom. Rekao je kako je Zagrebu, ali i Hrvatskoj potrebna mogućnost da ljudi rade kada god žele te uvjeti kao u Svetoj Nedelji.

“Uvjeti kao u Svetoj Nedelji, poput smanjenih nameta, ukidanja prireza i privlačenja investicija kao novog Rimčevog Kampusa, prijeko su potrebni Zagrebu i Hrvatskoj. Nije Rimac bez razloga odabrao baš Svetu Nedjelju. Stvorili smo uvjete povoljne za velike tvrtke poput Rimca. Stoga je Zagrebu kao hrvatskoj metropoli potrebna svježa energija, kojoj će jedan od prioriteta biti privlačenje investicija.”, zaključio je Nađi.

Komentari