NACIONALNI STOŽER: 165 novih slučajeva zaraze, 6 osoba preminulo

U protekla 24 sata zabilježeno je 165 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2.410. Među njima je 309 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta. U protekla 24 sata testirano je 5.339 osoba. 6 osoba je preminulo, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

U Zagrebu 45 novozaraženih

U protekla 24 sata u NZJZ ‘Dr. Andrija Štampar’ provedeno je 612 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 45 slučajeva novooboljelih osoba. Posljedično tome, 92 osobe izrečena je mjera samoizolacije. 10 je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 23 osobe su kontakti COVID + osoba, a kod pet je osoba epidemiološka obrada u tijeku. Tri su osobe došle iz BiH. Dvije su novooboljele osobe povratnici s godišnjeg odmora, a kod dvije je moguća izloženost prilikom izlaska. Pozitivno je ukupno četvero djece (dvoje iz osnovne škole i dvoje iz srednjih škola, svi su povezani s kućnim kontaktima) te je mjera samoizolacije određena za četiri razreda. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2. Zaključno, u Gradu Zagrebu imamo 548 aktivnih slučajeva, a 1310 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Puljiz: Najmlađi hospitalizirani pacijent ima 26 godina

Predstojnik Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Ivan Puljiz za Dnevnik Nove TV rekao je da najmlađi hospitalizirani pacijent u toj klinici ima 26 godina i to je dokaz da ne moraju nužno teški slučajevi biti samo kod starijih.

“Svjedoci smo većeg broja inficiranih što je rezultat neodgovornog ponašanja pojedinaca, ne samo mladih. Kod mlađih je klinička slika blaža, ali olako prihvaćanje te činjenice i asimptomatske infekcije, može dovesti do širenja infekcije kod starijih i osjetljivijih”, rekao je Ivan Puljiz te istaknuo kako je važno odgovorno se ponašati.



Komentari