Nacional: Plenkovića su vozili na Jordanovac, imao je početke upale pluća

Foto: Andrej Plenković/Marko Prpic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković prebolio je koronavirus koji mu je dijagnosticiran krajem studenoga. Desetak dana nakon što je javnost saznala da je zaražen, produljena mu je izolacija, a tada su iz Vlade poručivali da ima blažih respiratornih simptoma.

“Gospodin Plenković, kao što javnost zna, boluje od alergija. Kod pacijenata koji boluju od alergija za očekivati je da će oporavak ići teže. Kod njega teže i dulje. I zato mu je potrebna dulja izolacija – 15-20 dana”, izjavila je tada njegova liječnica Gordana Štajminger.

Javnost nije znala koliko su ozbiljni premijerovi problemi, ali iz Vlade su poručivali da je on dobro i da normalno izvršava svoje aktivnosti od kuće.

No, novi broj Nacionala donosi ekskluzivnu priču kako su Plenkovića u drugom tjednu bolesti vozili na Jordanovac. Navodno je imao nepoznate zdravstvene komplikacije od koronavirusa, o kojima javnost nije bila informirana.



Iz Vlade su za Nacional potvrdili informaciju da je premijer bio na pregledu u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu.

“Produljena mu je izolacija radi izraženog kašlja, s naznakom blagih početnih upalnih promjena na plućima. Bio je dobro pa nije bilo potrebe za dodatnim informiranjem o pojedinostima”, poručili su iz Vlade.

Komentari