MVEP REAGIRAO NA IZJAVE MAKEDONSKOG DRŽAVNOG SLUŽBENIKA ‘Izjave Gorjana Tozija o Hrvatskoj potpuno su neprihvatljive’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osuđuje uvredljive izjave na društvenim mrežama direktora Agencije za film Republike Sjeverne Makedonije Gorjana Tozija o Republici Hrvatskoj.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji je predstavnicima Vlade Sjeverne Makedonije ukazalo na neprihvatljivost izjava Tozija. Isto je u telefonskom razgovoru ministar Gordan Grlić Radman istaknuo kolegi ministru Nikoli Dimitrovu, koji se ogradio od ove individualne izjave koja, kako je naglasio, ne oslikava vanjsku politiku Sjeverne Makedonije.

Stoga su se sugovornici usuglasili da te izjave ne odražavaju pravu sliku tradicionalno prijateljskih odnosa dviju država. Zatražena je, također, javna isprika Tozija zbog nedopustivih objava, koje nedvojbeno zaslužuju svaku osudu, navodi se u priopćenju MVEP-a.

Podsjetimo, makedonski državni službenik Gorjan Tozija putem društvenih mreža hrvatsku Vladu i HDZ naziva fašističkima, a uz to je iznio još neke kontroverzne tvrdnje. Povod takvim komentarima bio je tekst urednika portala Energypress Ivana Brodića, koji se na svom blogu detaljno osvrnuo na cijelu situaciju.



Smatra li makedonska Vlada da je Plenković fašist i kriminalac?

Komentari