Muškarac na kojeg je pala željezna konstrukcija ima slomljenu kost desnog ramena, Kalinić proziva državu

facebook

S traumatolgije je pušten čovjek na kojeg je pala željezna konstrukcija sa zgrade u Zagrebu. Slomljena mu je kost desnog ramena. 

Doktori navode da je nekoliko centimetara radilo razliku između života i smrti.

“Slomljena je kost desnog ramena. Kvalificiran je kao teška tjelesna ozljeda. On je naručen na kontrolu kod nas u srijedu, a nakon kontrole će se vidjeti je li nužan operativni zahvat ili ne”, rekao je dežurni kirurg na traumatologiji Mario Malović, piše Dnevnik.hr.

Vatrogasci su učvrstili metalne stupove na zgradi, ali prava obnova još se čeka. Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić proziva državu.



“Država je trebala krenuti žestoko u tu obnovu, vidimo da se to nije dogodilo. Nisam neki vjernik, ali molim Boga da se ne ponovi potres iste snage jer bit ćemo u jako velikim problemima”.

Već smo u jako velikim problemima, smatraju iz SOS Zagreb jer, kažu, obnova grada ide abnormalno sporo.

“Ovo je primjer da ni grad Zagreb, ni država Hrvatska nemaju nikakvu pravu volju da se išta napravi. Ta njihova aljkavost, nebriga, birokratizam…”, rekao je Tomo Ricov iz SOS Zagreba.

Odvjetnik kaže kako su u slučaju pada cigle ili žbuke odgovorni suvlasnici ili vlasnici zgrade, ali u ovom slučaju je drugačije.

“Ona leži na onome tko je vlasnik takve skele odnosno onome tko je postavio skelu, zbog kojeg razloga je došlo do pada, je li defekt u samoj skeli ili je defekt u načinu na koji je skela postavljena”, objasnio je odvjetnik Marko Ramljak.

 

Komentari