MUP odgovorio svom bivšem šefu: U svom se radu vodimo isključivo činjenicama

Goran Mehkek / CROPIX

Policija je komentirala slučaj Ane Karamarko. Rekli su kako ne mogu komentirati nečije navode jer se u svom radu vodi samo činjenicama.

Njihov odgovor donosimo u cijelosti.

Policija ne može komentirati nečije navode jer se u svome radu vodi isključivo činjenicama.

Slijedom toga možemo reći da policija prilikom izvješćivanja javnosti, a što je obvezna sukladno zakonskim propisima, vodi računa o podacima koje navodi o osumnjičeniku kako se temeljem takvih podataka ne bi moglo zaključiti o identitetu osumnjičenika, a kako to i nalažu pozitivnopravni propisi Republike Hrvatske. 



Prilikom izviješćivanja javnosti, policija navodi samo državljanstvo i godinu rođenja osumnjičene osobe, bez navođenja inicijala, a kamoli punog identiteta. 

Tako je i ovom prilikom policija objavila priopćenje o dovršenom kriminalističkom istraživanju navodeći samo državljanstvo i godine rođenja prvo- i drugo- osumnjičene osobe, dok je u tekstu navedeno da je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno ukupno 38 osoba, ne navodeći podatke o njihovim državljanstvima, godinama rođenja ni spola. 

Informacija o broju policijskih službenika koji su sudjelovali u realizaciji kriminalističkog istraživanja je javno dostupna, odnosno sadržana u priopćenju koje je objavljeno na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova, 20. svibnja 2020. godine,prenosi odgovor MUP-a RTL.

Nađimo mu nešto

Podsjetimo, bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je ovotjedno uhićenje njegove supruge, Ane Karamarko, zbog financijskih prijevara. Uz to, komentirao je i minula politička događanja.

Nazvao ih je teatrom apsurda.

Karamarko o uhićenju supruge: To je teatar apsurda pod nazivom ‘Nađimo mu nešto!’

Komentari