Mostov zastupnik: Vili Beroš je izgubio konce, problemi u zdravstvu su ogromni

Cropix

Govoreći o smjeni smjeni Dijane Zadravec, koja od danas više nije predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice, Nikola Grmoja je kazao kako je poziva da se obrati Nacionalnom vijeću za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije s dokumentacijom.

“Pozivam je da nam se javi u Vijeću, s dokumentacijom – ako je ima, jer su ovo teške optužbe, a zbog svega toga ispaštaju i pacijenti. To svakako treba ispitati.

Ministar zdravstva treba rješavati problem lista čekanja i zapostavljanje posla od strane liječnika da bi se radilo u privatnim klinikama”, rekao je Nikola Grmoja.

Kazao je kako oporba ide s opozivima, jer je to jedini instrument putem kojeg se može razgovarati o problemima unutar nekog resora.



“Vili Beroš je izgubio konce, problemi u zdravstvu su ogromni. Imali smo problem s aplikacijom, a premijer i vlada nastoje tu temu gurnuti pod tepih. No, jasno je da oni imaju dovoljno ruku u Saboru da sruše tu inicijativu”, rekao je Grmoja.

Neovisno o Srbiji, Hrvatska treba imati svoje ratno zrakoplovstvo

Andrej Plenković je danas istaknuo da Vlada radi na analizi ponuda za nabavu vojnih zrakoplova.

“Hrvatska treba raditi na tome da očuva mir sa susjedima, no treba biti oprezan i zaštititi svoje granice i svoje nebo.

Nadam se da na NATO možemo računati, ali bolje je pouzdati se u sebe i svoje snage, te svoje saveznike. Hrvatska treba imati svoje ratno zrakoplovstvo. Nije u pitanju samo opasnost s istoka, neovisno o Srbiji Hrvatska treba imati svoje ratno zrakoplovstvo i čuvati svoje granice. Trebamo svakako biti spremni za moguću eskalaciju”, rekao je Nikola Grmoja.

Komentari