MOST PREDSTAVIO NOVO POJAČANJE Pridružila im se Marija Selak Raspudić, evo što je rekla

Screenshot

Most je preko službene Facebook stranice objavio tko je novo pojačanje u toj stranci za nadolazeće parlamentarne izbore koji su zakazani za 5. srpnja.

 

Dr. sc. Marija Selak Raspudić objavljuje izlazak na izbore kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta 🇭🇷✌️


Objavljuje MOST nezavisnih listaSrijeda, 20. svibnja 2020.

Dr. sc. Marija Selak Raspudić objavila je izlazak na izbore kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta.

“Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena. Postoje trenuci, a ovo teško i otuđeno proljeće je zasigurno jedno od njih kada se svaki slobodan građanin treba zapitati treba li i dalje podnositi pasivnu zlouporabu vlasti ili se treba i sam aktivno uključiti u političke procese te ponuditi svoje znanje, sposobnosti, vještine na raspolaganje građanima svoje zemlje”, rekla je Selak Raspudić.

Hrvatski Sabor temeljna je hrvatska politička institucija. Posljednih godina sramotnim i vjerolomnim političkim trgovinama, njegov je ugled srozan, a pogažena je politička volja građana”, dodala je.

“Onemogućuju se referendumi, raspisuju se izbori usred pandemije, onemogućuje se elektroničko i dopisno glasovanje – s ciljem da se smanji ionako mala participacija građana na izborima.

Bilo da je riječ o tome da sami izađu na biralište, bilo da je riječ o tome da se aktivno uključe u političke procese svojim kandidiranjem”, navodi.

“Osobno više ne želim pristajati na to. Stoga sam odlučila kandidirati se kao neovisan kandidat na listi Mosta, opcije koju prepoznajem usmjerenu prema budućnosti.

U trenucima ugroze ljudskih prava, ne samo na domaćoj, nego i na globalnoj razini, svoj rad u Saboru usmjerit ću prvenstveno na područjima na kojima se aktivno i znanstveno bavim – tehničkoj dehumanizaciji, prijetećoj digitalnoj diktaturi i obrazovnim procesima”, istaknula je.

Most je u posljednjih nekoliko dana ostao bez četiri važna člana. Stranku su napustili Ines Strenja Linić, Slaven Dobrović, Ružica Vukovac i Vlado Marić.

No, politički tajnik Mosta Nikola Grmoja najavio je da će se u stranku pridružiti novi ljudi. “Od sutra ništa više neće biti isto. Rađa se nova nada za Hrvatsku”, poručio je Grmoja u utorak.

Grmoja najavio velika iznenađenja: U Most dolaze novi ljudi koji prvi put ulaze u političku arenu. Ostvarit ćemo fantastične rezultate


Komentari