Miroslav Škoro: Dokle god izvješća Predsjednika Vrhovnog suda ne upozoravaju na suštinske probleme pravosuđa Klub Domovinskog pokreta takva izvješća neće prihvatiti

screenshot

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u četvrtak je u Saboru u ime kluba Domovinskog pokreta govorio je o izvješću predsjednika Vrhovnog suda RH o stanju sudbene vlasti za 2019. godinu, te zašto Klub zastupnika Domovinskog pokreta neće prihvatiti predmetno izvješće. 

“Predsjednika Vrhovnog suda imenuje ovaj visoki dom na prijedlog Predsjednika Republike. Svrha ovog izvješća nije sabrati na jednom mjestu brojčane podatke generirane od pružatelja informacijske usluge e-Spis jer to redovito za zainteresirane statističare čini Ministarstvo pravosuđa. Ovim izvješćem, ako je Predsjednik Vrhovnog suda stvarno neovisan, može, treba i mora upozoriti zastupnike koji su ga izabrali što pogrešno činimo u području zakonodavnih izmjena. Isto tako, može, treba i mora Vladinu većinu upozoriti na kvalitetu odnosa pravosuđa i izvršne vlasti o kojoj ovisi u smislu iniciranja zakonodavnih izmjena, kadrovskog popunjavanja i financiranja sustava. Dokle god izvješća Predsjednika Vrhovnog suda ne upozoravaju na suštinske probleme pravosuđa koji umanjuju njegovu učinkovitost i dostupnost građanima i ne daje konkretne prijedloge kako ih riješiti, nego je puka “kopiraj-zalijepi” statistika, imamo 76 ruku u zraku, proći će, klub Domovinskog pokreta takva izvješća ne može prihvatiti”, između ostaloga navodi Škoro.

Također u objavi na Facebook-u Škoro se pita ‘tko je pravi šef Sabora?!’ referirajući se na Branka Bačića koji je iz saborske klupe vikao predsjedniku Sabora uputu da ‘prekine’  zastupnicu Daliju Orešković koja je govorila o povredi Poslovnika.

“Dobacujući ”Prekini je, prekini”, Branko Bačić danas je u sklopu saborske rasprave o izvješću predsjednika Vrhovnog suda pokazao da može zapovijediti i predsjedavajućem. A dok god je izvješće puka ”kopiraj-zalijepi” statistika, Domovinski pokret ga neće podržati!”, rekao je Škoro u svojoj objavi.



Sessa u Saboru: Ažurnost sudova zadovoljavajuća

Komentari