Mirela Ahmetović otkrila kada će donijeti odluku hoće li se kandidirati za predsjednicu SDP-a

N1

Načelnica Omišlja i potpredsjednica kluba zastupnika SDP-a u Saboru Mirela Ahmetović u emisiji N1 televizije komentirala je mogućnost da na unutarstranačkim izborima u SDP-u bude konkurencija Peđi Grbinu.

Ahmetović je komentirala današnju saborsku raspravu o Zakonu o obnovi Grada Zagreba.

“Zadovoljna sam da je Zakon konačno došao na dnevni red, no nezadovoljna sam jer se čekalo 4 mjeseca i čekat ćemo 9. mjesec da ga usvojimo. Problematičan mi je u nekoliko dijelova, odnosi se na specifičan slučaj, a mora biti konkretniji. Problematičan je omjer funkcioniranja, moramo priznati da se u nepovoljan položaj stavljaju ostali građani Hrvatske koji su primorani u tom omjeru sudjelovati u obnovi i nemaju veze s nepogodom koja je zadesila Zagreb. Moramo naći primjeren omjer solidarnosti na razini Hrvatske. Inzistirat ćemo da se točno zna tko je, koliko i iz koje stavke isplatio jer smo poučeni primjerom Milana Bandića koji je proračunsku zalihu namijenjenu za obnovu nakon elementarnih nepogoda trošio na cateringe i susjednu državu”, rekla je Ahmetović.

Smatra 50 milijardi kuna, s koliko će obnovu financirati država, može se nabaviti samo iz džepova građana. Dodaje, danas premijer nije znao objasniti u kojem roku će se obnova odvijati, koliko će se proračun opteretiti, hoće li se ta obnova ikada završiti.



“Što je duži rok, to je veći poligon korupcije. Ne tješi nas činjenica da će nadzor nad trošenjem novca vršiti ministarstava, većina ministara je u prošlom sazivu otišla zbog sumnje u koruptivne radnje”.

Ahmetović se kratko osvrnula i na posljedice poplave u Zagrebu. Za komunalnu infrastrukturu je odgovorna jedinice lokalne samouprave.

“Ako odete na stranice Općine Omišalj imate u vidu u svaku kunu uloženu u infrastrukturu, ne vršimo catering, ne častimo je janjetinom, ne kupujemo parfeme, već održavamo odgovorno da nam se ne bi dogodilo da nam ostatak države pomaže da obnovimo svoju infrastrukturu jer smo novac trošili poput pijanog milijardera. To je slučaj u Zagrebu gdje je Bandiću ljestve držao HDZ”.

Što se SDP-a tiče, Ahmetović smatra da je ranjenost lošim izbornim rezultatima prilika za novi početak.

“Ne bih kalkulirala o kandidatima na lokalnim izborima, za gradonačelnika Zagreba, sigurna sam da ćemo imati što reći. SDP se predugo bavio unutarnjim razmiricama i premalo svojim politikama”, rekla je Ahmetović.

Na pitanje koliko je blizu da uđe u trku za predsjednicu stranke, Ahmetović kaže, iznenadila ju je medijska pažnja koju je izazvala izjava da o tome razmišlja.

“U ovakvom stanju stranke svaki odgovoran član morao bi razmišljati kako doprinijeti rastu stranke, ja ću u tome odlučiti za petnaestak dana, svakako sam jedna od onih, a ima ih, koji mogu za tu funkciju kvalitetno konkurirati. Presudna će biti odluka hoću li na toj funkciji najviše doprinijeti svojoj stranci ili će to biti na nekoj drugoj razini. Da ne mislim da mogu biti kvalitetna predsjednica SDP-a, ne bih rekla ni da razmišljam o tome. Treba mi vremena da razmislim”.

Na priče da ju u toj priči gura Zlatko Komadina, Ahmetović kaže kako je on član stranke uz kojeg je politički stasala, no da je svojim imenom i prezimenom ostvarila premoćnu pobjedu u općinskom vijeću Općine Omišalj i da joj za to nije trebalo guranje ni od koga.

Za Peđu Grbina, mogućeg protukandidata na unutarstranačkim izborima, Ahmetović kaže da je koristan saborski zastupnik koji je dobio najviše preferencijalnih glasova, trebao je biti više pozicioniran na listi te da je izuzetno sposoban mladi čovjek koji odgovorno i savjesno može obnašati funkciju predsjednika SDP-a, piše N1.

Komentari