Mirela Ahmetović: Apsolutno sam sigurna da Tomislav Ćorić nije čovjek s integritetom

N1

Gošća emisije N1 televizije bila je SDP-ova saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović. Kako je zbog izgradnje LNG terminala na Krku “na ratnoj nozi” ponajviše s ministrom Tomislavom Ćorićem komentirala je njegovu novu ministarsku funkciju, a govorila je i o unutarstranačkim izborima u SDP-u i mogućoj kandidaturi na njima.

Drago joj čuti da mnogi u SDP-u razmišljaju o kandidaturi za predsjednika stranke.

“Ja razmišljam da li se kandidirati i na koju poziciju, ali sigurna sam da je bilo to pozicija predsjednice, člana predsjedništva ili glavnog odbora, ja ću svakako svoj doprinos SDP-u dati, potruditi se da se SDP homogenizira”, odgovorila je na pitanje o mogućoj kandidaturi.

Kaže da nju nitko ne gura, pa ni Zlatko Komadina kako se moglo neslužbeno čuti.



Kaže da je sama krenula u borbu s državnim aparatom oko LNG-a na Krku i tu je nitko nije morao gurati. Vjeruje da je ta njezina borba prepoznata.

Od nove/stare Vlade ne očekuje ništa, a za Plan rada Vlade kaže da je beletrističko štivo.

Nije tajna da je načelnica Omišlja na “ratnoj nozi” s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem, za kojeg je ranije ustvrdila da joj je nudio mito kroz radove Hrvatskih voda i govorio joj da se stiša na sastanku oko izgradnje LNG-a na Krku.

“Apsolutno sam sigurna da to nije čovjek s integritetom. Ne zaslužuje voditi Ministarstvo zaštite okoliša, a kamoli novo, prošireno ministarstvo.”

Sve vidi kao popunjavanje stranačkih sinekura. “Morat ćemo se strpiti i pričekati posljedice takvog djelovanja i sigurna sam da će tih posljedica biti”, zaključila je Ahmetović za N1.

Komentari