Ministar Horvat opisao je kako mu je bilo u samoizolaciji: Kriza počne obično sedmi dan, zadnjih nekoliko dana osjećao sam nestrpljenje

Damir Krajac / CROPIX

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat gostovao je u RTL-u Danas. S obzirom da je ministru boravak u Varaždinu, gdje se obilježava Dan Varaždinske županije, prvi javni događaj na kojem se pojavio nakon samoizolacije, on je na početku opisao kako mu je bilo zatvorenom.

“Ti dani su bili ispunjeni intenzivnim radom na Zakonu koji je u ovom trenutku najbitniji prioritet ove Vlade. Želimo oformiti sustav pomoću kojeg ćemo što prije startati s obnovom grada Zagreba”, rekao je ministar Darko Horvat za RTL Danas.

Na pitanje kako je biti u samoizolaciji, rekao je: “Mi koji nismo naviknuti biti zatvoreni u četiri zida, podnijeli smo to relativno teško. Zašto teško? Nemate kontakt s javnosti osim telekomunikacijskim putem. Kriza počne obično sedmi dan. Zadnjih nekoliko dana sam osjećao nestrpljenje. Imao sam dojam da sam kolege malo ostavio i na cjedilu jer je jedan dio saborske rasprave proveden i mimo mene”, kazao je dodao da bi ta rasprava o Zakonu o obnovi izgledala drugačije da je on mogao braniti zakon.

“Sve će doći na svoje mjesto, idu amandmani, ide ponovna rasprava i sigurno će biti dobar zakon”, rekao je.



Vlada će prihvatiti 30-ak amandmana na Zakon o obnovi Zagreba

Govoreći o zakonu kazao je da je na njega podneseno 183 amandmana.

“Od toga neki su i duplani u smislu sličnih tematskih dijelova koje obrađuju. Na sutrašnju sjednicu Vlade ćemo otići s prijedlogom prihvaćanja 30-ak. To je široka lepeza i pojedinačnih i amandmana klubova koje smo spremni prihvatiti”, kazao je Horvat.

“O Zakonu će se glasovati u petak. 30 dana nakon izglasavanja zakona morat ćemo oformiti Fond i donijeti prvi set programa mjera i to će biti prilika da točno definiramo kada građani mogu početi podnositi zahtjeve”, zaključio je Horvat za RTL.

Komentari