Ministar Ćorić otkrio je detalje sastanka s Lazardom: Dotakli smo se detalja vezanih uz financijske momente

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekao je u srijedu da je konzultant Lazard danas Vladi predstavio završno izvješće o procjeni vrijednosti Ine, te da njen otkup od MOL-a ne bi trebao opteretiti proračun, no nije otkrio financijske detalje eventualne transakcije.

Tomislav Ćorić je u izjavi pred Banskim dvorima izvijestio da su konzultanti na jutrošnjoj sjednici Savjeta za Inu predsjedniku i članovima Vlade i Savjeta predstavili završno izvješće o procjeni vrijednosti Ine.

“Razgovarali smo o pojedinim segmentima samog poslovanja i o perspektivama. Dotakli smo se i detalja vezanih i uz financijske momente, odnosno daljnji tijek aktivnosti”, istaknuo je ministar.

Dodao je da će u sljedeća dva tjedna vrlo vjerojatno uslijediti još jedan sastanak s konzultantima, a da će se u međuvremenu ići s inicijativom za sastanak predstavnika hrvatske Vlade i MOL-a.



Rekao je i da će se o načinu realizacije transakcije, ako do nje dođe i ukoliko se hrvatska i mađarska strana usuglase po pitanju cijene, još razgovarati. Nije, međutim, otkrio o kojoj se svoti radi.

Istaknuo je da je ideja u samom startu bila da do transakcije dođe tako da se ne optereti, odnosno minimalno optereti hrvatski proračun te da se ne ostavi trag na proračunskom deficitu i javnom dugu.

“Za dva tjedna ići ćemo u detalje sa našim konzultantima, a što se same odluke hrvatske strane tiče, nastavljamo proces s mađarskom stranom u smjeru usuglašavanja cijene, ukoliko mađarska strana na nju pristane. I dalje smo usmjereni u to da se Ina, odnosno mađarski udio Ine otkupi”, rekao je Ćorić.

Kazao je i da je umjereni optimist po pitanju realizacije transakcije.

Komentari