Milošević: Za društvo je važno da se Srbin brine o ljudskim pravima

Davorin Višnjić/Pixsell

Radikalna desnica više nama utjecaja ni u Vladi niti u HDZ-u i to je dobro za Hrvatsku, poručio je za subotnji Večernji list SDSS-ov Boris Milošević koji u novoj Plenkovićevoj Vladi neće imati portfelj, ali bit će zadužen za brigu o ljudskim pravima.

U razgovoru za Večernjakov Obzor Milošević kao cilj svog mandata na Markovu trgu ističe ostvarenje pomaka u području obrazovanja nacionalnih manjina kao i ostvarivanje prava na jezik i pismo.

“Važna stavka će mi biti da osiguram donošenje svih strateških dokumenata važnih za zaštitu i unapređenje ljudskih prava kao i njihovu provedbu u zadanim rokovima. Osim toga, civilno društvo, koje ima velike kapacitete, mora osjetiti protočnost i blagodati EU fondova i na tom se planu nadam iskoracima”, rekao je Milošević.

Kazao je da će pitom najveći izazov biti atmosfera u društvu, koju stalno zagađuju razni politički akteri koji nemaju drugi politički sadržaj nego dizanje tenzija protiv drugog i drugačijeg, najčešće Srba.



“Tu sam spreman dati svoj doprinos smirivanju tenzija u društvu, graditi atmosferu pomirenja i dijaloga bez diskriminacije i stigmatizacije kako Srba, Roma, tako i svih koji su žrtve tih negativnih pojava u društvu”, kaže Milošević.

“Šansu imamo samo ako živimo u društvu u kojem nema mjesta govoru mržnje i diskriminaciji već je senziblizirano za naše probleme i ulaže napore da ih riješi. To je društvo u kojem riječ ‘Srbin’ nema pogrdno značenje”, rekao je Milošević, donosi Večernji list.

Komentari