Milošević: Milanović me iznenadio, političari moraju paziti na javnu riječ

Bruno Konjevic / CROPIX

Političari moraju paziti na javnu riječ, rekao je potpredsjednik Vlade Boris Milošević komentirajući verbalne napade predsjednika Zorana Milanovića na čelnike vladajuće većine.

Milošević je rekao da ga je Milanović iznenadio te da, unatoč njegovim retoričkim figurama, to nije očekivao.

“Predsjednik je jedna vrsta ustavnog pravobranitelja koji se treba založiti da uvijek štiti slabije, da štiti ljudska prava, da ne dopusti da u društvu prevlada ili proklije mržnja… Ovi nastupi su sve suprotno tome”, rekao je Milošević.

Dodao je kako je Milanović s Miloradom Pupovcem, kojeg u posljednje vrijeme kritizira, u prošlosti surađivao te ne tako davno za njega rekao da je čovjek bez mrlje.


“Ne tako davno često sam šetao s gospodinom Pupovcem ulicama Zagreba i doživljavao zajedno s njim i pljuvanje i dovikivanje. Mislim da političari, pogotovo na javnim funkcijama, moraju paziti na javnu riječ”, rekao je Milošević.

‘Predsjednik je pogriješio u proceduri’

Upitan krije li se nešto iza napada, odnosno zašto se događaju baš sada, Milošević je odgovorio kako smatra da je predsjednik pogriješio u proceduri predlaganja kandidata za predsjednika Vrhovnog suda.

“Kako god bilo, predsjednica ili predsjednik Vrhovnog suda će biti izabrani glasovima većine u Hrvatskom saboru na prijedlog predsjednika koji je ustavni predlagatelj. Dakle, suradnja je nužna i jedino moguće rješenje”, poručio je Milošević, a na pitanje stavlja li se predsjednik u poziciju šefa oporbe, kao što kaže premijer, odgovorio je:

“Definitivno je glasniji od oporbe”, prenosi N1.

Komentari