Milošević brani Vladu: Sve mjere koje se donose, donose se isključivo zato što to nalaže epidemiološka situacija

Potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a, Boris Milošević gostovao je na N1. Upitan je pritom što trenutno najviše ograničava prava građana.

“Ograničenja koja uvodi Vlada RH nisu samo u Hrvatskoj, nego je svugdje u svijetu ista situacija. Cijeli set prava se ograničava, ali mislim da u ovom trenutku postoji balans između mjera i zaštite i legitimnog cilja, mislim da imamo konsenzus oko zaštite zdravlja”, rekao je.

Otkrio je i kako na užem kabinetu Vlade znaju razgovarati o društvenim pitanjima. Upitan je li na neku mjeru upozorio, na način da primijeti da ona ograničava ljudska prava, Milošević je rekao da dosad nije imao primjedbi.

“Sve mjere koje se donose, donose se isključivo zato što to nalaže epidemiološka situacija. Sve grane vlasti, unatoč ovoj situaciji, rade, jedna kontroliraju drugu i mjere koje se donose, donose se na način da se pazi da nikoga ne diskriminiraju, da su proporcionalne i da imaju rok trajanja”, tvrdi.



Smatra i kako će se trenutne mjere zasigurno produžiti, no ostaje nam tek vidjeti hoće li se postrožiti. Za uvođenje propusnica, on osobno, navodi nije. “Nisam ni za policijski sat ni za propusnice”, govori.

“Ako struka tako kaže i uvede neki kratak rok trajanja tih mjera, Stožer bi to trebao razmotriti. O tome se još nije razgovaralo. Imamo mi zemlje koje su imale puno strože mjere, pa nisu polučile neke rezultate. Svaka mjera koja se donosi, donosi se isključivo radi toga što to nalaže struka i epidemiološka situacija, a ne radi neke agende ili dobivanja političkih poena”, dodaje pa ističe kako ni znanstvenici nisu jedinstveni oko toga što treba učiniti.

U znanosti je normalno da postoje oprečni stavovi

Upitan koju struku Vlada sluša i osvrnuvši se na problem s Vladinim Znanstvenim savjetom, Milošević je rekao da je predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Zvonimir Frka Petešić imao pressicu gdje je objasnio razvoj situacije. “Savjet je ostao postojati, a u znanosti je normalno da postoje oprečni stavovi”, rekao je Milošević.

“Nijedna zemlja nema recept kako dobiti rezultate i uspješno suzbiti ovu epidemiju. Da to Vlada ima, naravno da bi to učinila”, rekao je Milošević, dodavši da se na sastancima stalno raspravlja o epidemiološkoj situaciji i rješavanju problema koji proizlaze iz epidemije, od zdravstvenog sustava, školstva do gospodarske situacije.

Komentari