Milinović predao dužnost Petryju: Ostavljam županiju u izvanrednoj financijskoj situaciji

Darko Milinović i Ernest Petry Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Župan Ličko-senjske županije Darko Milinović (LiPO) predao je ovlasti novoizabranom županu Ernestu Petryju (HDZ).

Milinović je čestitao Petryju na pobjedi, kao i HDZ-u i njihovim koalicijskim partnerima. “Volja birača u svakom slučaju se mora poštivati”, rekao je. Dodao je i da je županiju zatekao s više od 13 milijuna duga, a danas je ostavlja s 14 milijuna i 700 tisuća kuna na računu.

Neglasio je da županiju ostavlja u, ne dobroj, nego izvanrednoj financijskoj situaciji. “Županija nema nepodmirenih dospjelih obveza”, rekao je i dodao da je županija prošlu godinu završila sa suficitom od deset milijuna kuna.

Nabrojao je mnoge svoje zasluge za razvoj županije i zamolio svoje nasljednike da ne daju nikom da govori da je Ličko-selska županija na zadnjem mjestu po BDP-u, jer “mi smo na desetom mjestu”.



“U četiri godine nisam podigao nijednu jedinu dnevnicu i nisam bio ni na jednoj reprezentaciji”, zaključio je Milinović držeći bankovnu karticu koju će također predati Petryju kojemu je poželio sve najbolje.

“Da što prije dodatno oporavi županiju gospodarski, a kao čelnik oporbe, kaže, će mu u tom pomoći. “Mislim da ćemo se oko strateških projekata uvijek dogovarati”.

Petry se zahvalio glasačima koji su mu dali povjerenje. “Svi zajedno ćemo raditi na unaprjeđenju Ličko-senjske županije”, rekao je novi župan najavljujući projekte kojima će pokušati popraviti demografsku sliku županije.

I vladajućima i opoziciji je poručio je da će u njemu imati partnera. Pročelnicima je poručio da očekuje da daju mandate na raspolaganje.

“Moje je pravo da biram svoj tim suradnika s kojima ću surađivati naredne četiri godine. To nije ništa strašno, nitko neće ostati bez posla, ali moje je pravo da biram svoj tim”, rekao je.

Komentari