MILIJUN EURA POMOĆI IZ AUSTRIJE Škoro: ‘Ovo govori da uistinu vodimo politiku čistih ruku’

Foto: Facebook

Domovinski pokret preuzeo je oko milijun eura pomoći Hrvata iz Austrije, do sada najveću pošiljku. U Kutinu je pristiglo deset šlepera i deset kombija s donacijama. 

Šleperi su krenuli noćas u tri sata putem Kutine gdje ih je dočekalo mnoštvo vrijednih volontera i članova Domovinskog pokreta. Organizator ove akcije je gospodin Josip Barbaš, koji 33 godine živi u Austriji, a porijeklom je iz Međimurja, kako navodi Domovinski pokret u objavi na Facebooku.

Dodaju da je uvjet za dostavu pomoći bio da se za daljnju podjelu pomoći po stradalim selima i gradovima Banovine pobrine isključivo Domovinski pokret.

Skladište u koje je pristigla roba jutros su posjetili i potpredsjednik Sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, politički tajnik Mario Radić, organizacijski tajnik Darijo Žepina, predsjednik Kluba zastupnika Stjepo Bartulica, saborski zastupnici Stipo Mlinarić Ćipe i Daniel Spajić te predstojnik Ureda potpredsjednika Sabora Igor Peternel.



 

“Ondje su ih, uz ekipu iz Austrije, dočekali brojni članovi i volonteri na čelu s predsjednikom Domovinskog pokreta grada Kutine Damirom Markušem”, kako piše.

Škoro je zahvalio na ovako značajnoj donaciji, kao i svim ljudima koji su pomogli da se organizira ovako veliki konvoj.

“Nadam se da ćemo u idućih nekoliko dana to uspjeti distribuirati po terenu i naravno da mi je kompliment kada ljudi iskazuju ovakvo povjerenje jednoj tek nastaloj stranci. To govori da uistinu vodimo politiku čistih ruku”, zaključio je.

Komentari