Milanović zadovoljan i zabrinut nakon rješavanja Daytona

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je da je zadovoljan što je u završni dokument samita NATO-a spomenut Daytonski sporazum, ali i da je zabrinut jer su neke države bile protiv toga da se to ubaci u dokument.

“Zadovoljan sam i zabrinut jer to što se događalo s komunikacijom u onom dijelu koji je nama interesantan nije normalno: “Morat ćemo ispitati što točno stoji iza toga i kako je moguće da jedan, nemali broj država sabotira, otvoreno opstruira, onemogućava da se u pasus o BiH uopće spomene Daytonski sporazum, kao da je to nešto otrovno”, rekao je Milanović nakon završetka samita NATO-a”.

Odbacio optužbe da se njegov uspjeh bez veze glorificira

“Da to nisam napravio, imali bismo deklaraciju koju kao da je pisao neki korifej, zagovornik tzv. građanske BiH, što zvuči jako plemenito, ali je u stvari podvala”, dodao je. Podsjetimo, danas je ministar vanjskih poslova, Gordan Grlić Radman izjavio da to zapravo nije njegov uspjeh.

Također je napomenuo kako premijer Andrej Plenković ima više prilike saznati zašto postoje određene nesuglasice oko spominjanja Daytona u ovom dokumentu: “U kuloarima možete pričati praktički sa svima. Premijer ima više prilike za to nego ja i može primjerice s Macronom to riješiti za deset minuta”, rekao je Milanović.



Komentari