Milanović: Svi se moramo držati zajedno iako u demokraciji nije moguće isto misliti i govoriti

Predsjednik Zoran Milanović u govoru povodom 30. svečane obljetnice osnutka 101. brigade Zbora narodne garde, odnosno Hrvatske vojske, istaknuo je kako se svi moramo držati zajedno iako u demokraciji nije moguće isto misliti i govoriti.

“Natjera te da na trenutak spustiš pogled i da se zapitaš: Gdje sam ja bio? Ja nisam bio u ratu, bio sam u Zagrebu, radio sam za Hrvatsku, ali nisam nosio pušku. Slava i čast, što da kažem više od toga”, poručio je.

Naglasio je kako ćemo vječno pamtiti ljude koji su svoje živote dali tijekom rata.

“Zadržimo sjećanje na te ljude, na te hrabre ljude. U svakoj velikoj priči, u svakoj velikoj plovidbi i avanturi uvijek se sve svodi na malo dobrih i pravih ljudi. Oni su branili Hrvatsku. Svi drugi su bili dobronamjerni i promatrači. Živjela naša zemlja, dajmo joj sve što možemo, dajmo joj malo više od toga, ali ove ljude ne smijemo zaboraviti”.



Uz predsjednika Milanovića prisutni su još bili i predsjednik Udruge 101. brigade ZNG-a/HV-a Sergije Dražić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika Vlade Darko Nekić, zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Sabora Ante Deur te posebni savjetnik predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Komentari