Milanović se sjetio kada je točno bio u ‘Klubu’: Ne zanima me kad su izbori, hoću li biti kandidat na izborima, iza mene mora ostati nešto što valja

Screenshot/N1

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović povodom Dana grada boravi u Bjelovaru. Opet je komentirao aferu Janaf.

Kaže da se sjetio kad je bio u famoznom Klubu.

“Mi smo tamo otišli dva dana nakon potresa. Ministri su tamo dolazili zna se u kakvom kontekstu, zna se u kakvom kontekstu sam bio jako davno kao predsjednik ja. No nemojmo biti ometači. Svatko može biti izvrgnut pitanjima, pa i ja, dapače. Nemojmo skretati pažnju od onoga što je bitno, a to je ozbljan skandal”, rekao je Zoran Milanović.

Ne odustaje od svoje teze da je premijer morao znati za policijsku istragu. Ja nisam provokator, poručio je.

“Premijer je šef vlasti, ne samo simbolički, on je morao znati”, ponovno je ustvrdio predsjednik države.

“Trenutno sam ja predsjednik Republike i ja o tome moram govoriti”, kaže Milanović.

“Ja ne mogu ministra i premijera privesti i uopće ga dobiti da razgovara sa mnom da ga natjeram da prizna. Ne zanima me kad su izbori, hoću li biti kandidat na izborima, iza mene mora ostati nešto što valja”, rekao je Milanović.

Istaknuo je i da SOA nije mogla znati da je bivši šef Janafa, Dragan Kovačević, pod istragom. “Kako su u SOA-i to mogli znati? Jedino da imaju gataru, koja će reći ovaj čovjek – vidim putovanje i za tri mjeseca će biti pod istragom”, rekao je Milanović.

Smatra da je premijer morao znati i za istragu Josipe Rimac.

“Ajde pratite malo neke stvari. Ja zaista nisam provokator. A ima ih puno u Hrvatskoj. U Saboru posebno. Drumovi će zaželjeti Pernara, ali Pernara više biti neće, kakvih provokatora ima u Saboru. Idemo se koncentrirati na dvije teme. Dakle, da, naravno da premijer i ministar unutarnjih poslova moraju znati takve stvari. U Njemačkoj čak ministar izdaje pisane instrukcije”, kaže.

Novinari su ga pitali o performansu koje su izvele Dalija Orešković i Marijana Puljak koje su na mjestu kluba danas ranije objesile tablu s natpisom Ured predsjednika RH.

“Tu ću preskočiti da tim samodopdanim osobama i zavidnim, rekao bih, ne bih davao na važnosti. Parafrizirat ću nešto iz pučke mitologije drumovi će poželjeti Turaka, ali Turaka više biti neće. Sabor će poželjeti Pernara, kakvih provokatora sve ima”, kazao je, prenosi N1.

Komentari