Milanović: Ostat će zabilježeno da me je, bez da sam ih uopće spomenuo, divljački napala sitna hrvatska falanga

Zoran Milanović/Photo: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović ponovno reagirao je u utorak na kritike koje su o njegovim javnim istupima o seksualnom uznemiravanju uputile pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, i udruga B.a.B.e.

“Još jednom ću ponoviti ono što velika većina zna, vidi i osjeća: žrtve seksualnog uznemiravanja uopće nisu sve jednake i iste. Dapače, često nisu niti približno iste. Razlike znaju biti ogromne. Od užasa do krajnjeg neukusa”, napisao je PRH.

Dodao je kako su ‘ćorci kojima nas zadnja dva dana zasipaju militantni kulturni ratnici i ratnice i pravobraniteljice na taster, uobičajeni’.

“Pitanje spolnog zlostavljanja uvijek je bilo i ostat će klasno-statusno uvjetovano. Odozgo prema dolje, nikada obratno. Naravno, ovo se odnosi na tzv. normalan, običan svijet, od pekarne do sveučilišta. Hollywood nije onaj normalan, odnosno stvaran svijet i boli me uho za njihove probleme i ‘žrtve’ na grčevitom putu do gaže od sedam milijuna dolara za sat i po montiranog materijala. Oni i one posve legitimno trguju svojim talentom, seksepilom i privlačnošću. To ima svoju cijenu i svoju premiju. Nije za svakoga. Sve je jasno. Bavimo se radije sobom i svojim problemima, ne tuđim”, napisao je Milanović.



Dodao je kako će ostati zabilježeno da me je, bez da sam ih uopće spomenuo, divljački (da, divljački) napala sitna hrvatska falanga, i to zato što sam dirnuo u vjerodostojnost i, prije svega, relevantnost stanovitih američkih glumica.

Komentari