Milanović opet napao Plenkovića i Pupovca: Hoće li se i mauzolej neplivaču Šoškočaninu iznimno koristiti u komemorativne svrhe

“Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva cjelovitost i suverenitet naše države i kao vrhovni zapovjednik učinit ću sve da ostane hrvatska, ponosna i profesionalna, iznad svake politike”, napisao je u novoj objavi na Facebooku predsjednik republike Zoran Milanović.

Dodaje i kako tu staje sva istina iz Plenkovićevih usta.

Podsjetimo, na prozivke predsjednika Milanovića o politizaciji policije, Plenković je poručio da “Hrvatska policija nije ni Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što ni Hrvatska vojska nije Milanovićeva”.

“Oni (policija i vojska) ponašaju se sukladno zakonu, a ne politici ili političkom voluntarizmu nekoga tko pretendira ili bi trebao biti predsjednik svih građana”, rekao je Plenković.



Upitan za spomenik srpskom ratnom zločincu Vukašinu Šoškočaninu u Borovu, za koji je Milanović rekao da bi ga “Pupovčeva i Plenkovićeva policija trebala maknuti”, Plenković je primijetio kako je “bio uvjeren da ga je maknuo Milanović dok je bio premijer”.

“Ono što je mogao napraviti, Milanović nije promijenio. I svaki njegov komentar nakon toga je suvišan”, istaknuo je ranije Plenković.

Milanović: Sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade

Predsjednik je u svom Facebook statusu napomenuo kako Hrvatska vojska ne patrolira ulicama.

“Za sigurnost, red i mir naših građana zadužena je hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar. A za njih je sramotni događaj u Borovu selu prijepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno poticanje na nasilje i mržnju. Valjda nakon što im je Pupovac to prinio pozornosti”, napisao je Milanović.

“Dakle, sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umjesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude NAŠA”, dodao je.

Predsjednik je napomenuo kako je nakon pet godina vladanja Plenković spomenuo i spomenik Šoškočaninu.

“Ali opet ne u namjeri da pokrene njegovo uklanjanje, prije će biti da osnuje još jedno povjerenstvo koje će na koncu utvrditi kako se i mauzolej neplivača Šoškočanina tamo iznimno može koristiti u komemorativne svrhe”, napisao je predsjednik Zoran Milanović.

Komentari