Milanović o uhićenju sudaca: To je HDZ-ovo pravosuđe. Ako su uhitili tri suca to je onda mreža

Zoran Milanović Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović u posjetu je otoku Krku gdje će održati radni sastanak s novoizabranim čelnicima gradova i općina svih kvarnerskih gradova.

Komentirao je uhićenja sudaca u Osijeku. “Ne znam detalje. Čuo sam da su ljudi prepraćeni u istražni zatvor, vidjet ćemo što će biti. Tri suca, to je sistemski poremećaj, djeluje kao lupus, dakle teža imunološka situacija, puno je tri suca jednog suda”.

Dodao je kako postoji jedna polufikcija da Vrhovni sud, kojim je pak osnivanje Visokog kaznenog suda oduzeto pola glave, da je na čelu Vrhovnog suda osoba koja određenim postupcima, stavom, gardom, pokretanjem nekih pitanja mogla činiti razliku.


“To dosad nije bio slučaj. Ja sam predložio Zlatu Đurđević, koju će očajnički maknuti HDZ. To je HDZ-ovo pravosuđe, 1/1”. Ako su uhitili tri suca, to je mreža. Naravno da je sve funkcioniralo po špagi dok stvari nisu postale javne i onda je reagirao dobri i simpatični medo – USKOK”, prenosi N1.

Komentirajući presudu Ratku Mladiću, kojemu je potvrđena doživotna kazna zatvora, Milanović je rekao da je dobro da je u zatvoru. “Neka je on tamo, lijepo mu je tamo, tamo je super”.

Osvrnuo se i na komunikaciju s predsjednikom Vlade, Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Sabora, Gordanom Jandrokovićem, koji je u utorak pozvao da se prestane vrijeđati u javnom govoru.

“Nećemo se vrijeđati, a po čemu je uvreda ako ja kažem da je netko bio to, to i to. Ako kažem za Puhovskog, kojeg Plenković očajnički brani, da je udbaški druker, a da nam sad prodaje moral? Ja sam čistiji od najprljavijih, ne idem dalje. Puhovski je išao svjedočiti protiv hrvatske države, išao je na ruku haškom tužiteljstvu koje je dokazivalo da je hrvatska država zločinačka organizacija. Čovjek koji je išao rušiti Hrvatsku, bez da ga je itko na to tjerao, želi da ga tretiram kao uglednog građanina, ne, ti si druker”, rekao je.


Komentari