Milanović o aferi Vjetroelektrane: Toj firmi se pogodovalo cijelo vrijeme. Je li zato Dobrović prestao biti ministar?

Foto: MORH/J. Kopi

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je tvornicu oružja HS Produkt u Karlovcu i obišao proizvodne pogone tvrtke

Rekao je kako je riječ o vrlo uspješnoj tvrtki.

“Vlasnici i menadžeri su ovdje razmišljali outside the box”, rekao je.

Osvrnuo se i na aferu Vjetroelektrane i uhićenje Josipe Rimac.



“Uhićena je osoba koja je za mene govorila da nisam Hrvat i da ne volim svoj narod. Nakon toga smo platili par milijuna kuna za spomenik u Kninu. Dovela je one bukače u Knin i sad je u istražnom zatvoru. Nevjerojatno mi je da državni tajnik u Ministarstvu uprave ima takav slobodnjački nerv i da se tako ponaša, kao neki agent američke investicijske kuće”, rekao je.

O izjavama državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotića, rekao je samo “Tko je to? Ja zaista ne znam tko je on, to nije podcjenjivački”, kazao je predsjednik.

“Ovoj firmi se pogodovalo cijelo vrijeme, nekome je bilo u interesu da oni dobiju status povlaštenog dobavljača. Jel ministar rekao da je Dobrović zaustavio taj postupak vezano za tu firmu i da je tražio procjenu, pa je onda prestao biti ministar? U jednom trenutku ta priča je zaustavljena u Vladi ministra Oreškovića, da bi onda se sve pokrenulo za vrijeme ove Vlade. To se sve može istražiti. Vlada koja želi dobro to se reže u korjenu još 2016. godine. To je sve suluda priča jednog kruga ljudi”, kazao je predsjednik.

Komentirao je i mjere praćenja Josipe Rimac.

“Praćeno je, pa je onda naglo prekinuto, kao da su se pojavile konture neke važnije osobe. Ni na koga ne mislim, ali samo govorim”, kazao je predsjednik.

Premijer Andrej Plenković u 14 sati  će pak u Slunju će nazočiti potpisivanju ugovora za izgradnju vodovodnih sustava Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije vrijednih 43,72 milijuna kuna.

Kasnije poslijepodne Plenković će u Karlovcu biti na sjednici županijskog HDZ-a, piše Dnevnik.hr.

Komentari