Milanović nazvao Šeksa Sovom: On je jedan od vrlo negativnih likova Hrvatske zadnjih 30 godina

Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednik RH Zoran Milanović istaknuo je kako on obilježavanje Dana državnosti ne bojkotira, već da je riječ o predizbornom skupu i obećanju jedne političke garniture koju oni sad ispunjavaju.

No,  HDZ-ov Vladimir Šeks, jedan od kreatora prvog hrvatskog Ustava, burno je reagirao na predsjednikove najave te traži njegov opoziv.

“Mislim da su se stekle pretpostavke pokretanja opoziva. Njegove posljednje izjave pokazuju da s prijezirom gleda na ustavni poredak Republike Hrvatske. Potpuno je izgubio kompas”, rekao je Šeks.

ŠEKS TRAŽI OPOZIV MILANOVIĆA ‘Stekle su se pretpostavke, potpuno je izgubio kompas’



Na Šeksovo traženje opoziva reagirao je i Milanović.

“Za gospodina Šeksa, kodno ime Sova, nitko nikad nije glasao. On je jedan od vrlo negativnih likova Hrvatske zadnjih 30 godina, iza njega je ostao jedan vrlo teško izbrisiv institucionalni bestrag. I neka pokrene. Tko zna, možda netko pokrene i istragu o odgovornostima za zločine u Osijeku za vrijeme rata”, ustvrdio je Milanović.

Također, rekao je i da je ovaj sastav Hrvatskog sabora o ovom prazniku tako odlučio samo zbog izbora te ocijenio da to “nije golicalo maštu” niti Sanadera, Kosor, a ni Karamarka.

“To radiš jer možeš. Kupio si glasove žetonima. Doći će netko drugi i nadam se da će biti razuman i da neće tjerati svoju volju i odabrati nešto što smeta polovici hrvatskog naroda. To se tako ne radi”, rekao je Milanović.

Milanović: Ne bojkotiram obilježavanje Dana državnosti, to je predizborni skup

Komentari