Milanović napustio obljetnicu u Okučanima zbog natpisa Za dom spremni: Ovo se moralo dogoditi jer je netko htio da se dogodi

Ronald Gorsic / CROPIX

Predsjednik Republike, Zoran Milanović, iznenada je napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima zbog napisa na majicama nekih okupljenih. Naime, nekoliko okupljenih nosili su majice sa oznakom HOS-a i napisom “za dom spremni”.

“Ovo se na žalost moralo dogoditi jer je netko htio da se dogodi, ja u tome neću sudjelovati. Dok god uvjeti budu ovakvi, ja u tome sudjelovati neću”, rekao je Milanović.

Zajedničkim vijencem i paljenjem svijeća kod spomen obilježja “Kristalna kocka vedrine” predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković odat će počast poginulima u operaciji “Bljesak”.

Akcijom je nakon četiri godine okupacije oslobođena zapadna Slavonija te je uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji.



Uz predsjednika Republike bit će i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, admiral Robert Hranj, posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata, umirovljeni general Marijan Mareković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ovogodišnje obilježavanje operacije ”Bljesak” održat će se sukladno aktualnoj situaciji vezanoj uz epidemiju koronavirusa i uz poštivanje preporučenih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Komentari