Milanović na Facebooku opet opleo po HRT-u: Postali su kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića

Predsjednik Republike Zoran Milanović na društvenim mrežama ponovno je napao Hrvatsku radio televiziju te se svrnuo se na kritike koje su mu upućene od strane HRT-a nakon što je u četvrtak ujutro u Splitu njihovoj novinarki otkrio što misli o njihovom radu.

“Oglasilo se Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije, zabrinuto i uplašeno mojim riječima, jer me vide kao izravnu prijetnju i, kako pišu, napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa”, napisao je Milanović.

Pitao se kakvu on to moć ima, “osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića?”

“Nije to moć, već istina, ona riječ koju HRT-ovi poslušnici redovito izbacuju iz programa po želji uređivačke politike središnjice. I još se usude zucnuti o novinarskim slobodama, ti isti nepotpisani ‘ravnatelji’ koji svoje novinare progone po sudovima nakon što su kvalitetne ili potjerali konkurenciji ili ušutkali”, napisao je Predsjednik.



Dodao je kako ravnatelji kombinata s Prisavlja ne trebaju bojati.

“Proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima- napisao je na svojoj službenoj stranici koja od početka mandata njemu služi kao mjesto gdje svoje misli komunicira s javnošću”, napisao je predsjednik.

Komentari