Milanović Litre: Drago mi je vidjeti što Crnogorci još uvijek imaju nacionalnu svijest i ponos, pozdravljam vas vašim starim pokličem!

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u nedjelju se u objavi na društvenim mrežama osvrnuo na događanja u Crnoj Gori odnosno na Cetinju.

Milanović Litre je napisao post na Facebooku.

“Novoustoličeni mitropolit Joanikije danas je izjavio: ‘Nećemo se baviti stranačkom politikom niti se poistovjećivati sa bilo kojom partijom. Jedna je i nedjeljiva crkva kojom služim pa je zato za mene jedan i nedjeljiv pravoslavni narod koji mi je bogom podijeljen bez obzira kako se ko izjašnjava.’

Upravo ova izjava otkriva suštinu problema politika i vrijednosti oko kojih se zasniva djelovanje SPC-a. Tijekom Domovinskog rata huškali su na ratnu pobunu, a kada su izgubili rat krenuli su u diplomatsku bitku. Nastavili su s tezom ‘nedjeljivog pravoslavnog naroda’ i promociji ideje kako je svaki pravoslavac u Hrvatskoj zapravo Srbin i time još dodatno otežavali suživot u Hrvatskoj.



Istim, ali prilagođenim metodama, su djelovali i u Crnoj gori. Drago mi je vidjeti što Crnogorci još uvijek imaju nacionalnu svijest i ponos usprkos velikim pritiscima iz Srbije. Drago im je što prepoznaju tko su im neprijatelji u vremenima kada to nije baš jasno vidljivo.

Pozdravljam Vas vašim starim pokličem: “E viva vero Montenegro!”, napisao je Marko Milanović Litre na Facebooku.

Komentari