Milanović: Kad premijer kaže da su na televiziji plaćenici, to je utuživo. Ja kritiziram medije bez ovlasti, a Plenković odlučuje o koncesiji

Komentirajući aktualnu političku situaciju u zemlji, predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je da je većina u Vladi mala.

“Meni je to od početka smrdjelo na kupovinu. To ću vijek govoriti kad netko da glas bez opravdanog razloga”, rekao je Milanović u razgovoru za RTL te dodao da ne može komentirati mogućnost prijevremenih izbora jer se “ne bavi tom matematikom”.

Komentirao je i odbijenicu premijera Andreja Plenkovića za Dan državnosti. “To nije družba, to je posao. Ne slažemo se u nekim stvarima i nismo tu da glumatamo. Trebamo se podrediti onom što nam je dužnost. Tu se onda dogodi cijeli niz peripetija”, rekao je Milanović i dodao da ne očekuje sličan scenarij u Kninu.

“Brojni generali i vojnici, neki iz HDZ-a, su mi rekli da u Kninu treba organizirati okrugle obljetnice. Zadnje tri godine Tuđmana se nije išlo u Knin, to je vratio Račan. Možemo recimo otići u Glinu. Evo, to je prijedlog. Borba se nije vodila samo u Kninu. Oko Gline i Petrinje je bila jedina velika predaja, tu je 100 momaka izgubilo život. Uostalom, Zagreb je glavni grad”, rekao je.



Ne može biti kriterij je li netko krivo izgovorio ime

Milanović je komentirao sve češće kritiziranje medija od strane Andreja Plenkovića.

“Ja kritiziram medije bez ovlasti, a Plenković vam može ukinuti koncesiju. Kad kritiziram postupke komercijalnih televiziji ili neke ljude, ja im nauditi ne mogu. Kad premijer kaže da su na televiziji plaćenici, to je utuživo. To znači da su oni neki lopovi. Ja to nikad nisam rekao. Ja imam niz primjedbi na komentatore. Neki od njih se stavljaju iznad svih, ali neću sad to otvoreno govoriti. Ja kad to kažem, ja ne mogu ništa, a Plenković može utjecati na koncesije. Ne može biti kriterij je li netko krivo izgovorio ime. Jedan od stupova demokracije su neovisni mediji. Plenković komentira kad su izbori gotovi. Ja nisam rekao da su novinari plaćenici, rekao sam to vodstvu. Njih se plaća, plaćamo pretplatu. Vi ste dva svijeta. Plenković je maturirao na sredstvima masovne komunikacije. Interesantno je koliko je to njemu važno. Neovisni mediji mogu biti loši i polupismeni, ali bitno je da netko ne utječe na njih. Svatko može reći krivo ime, ali jesi li možda mislio da je izabran loš kandidat? Nemoj tražiti trunku u tuđem oku, a ne vidiš balvan u svom”, rekao je Milanović za RTL.

Komentari