Medved: Sve žrtve neka počivaju u miru, Hrvatska mora i može graditi društvo na temelju pravednosti i istine

Screenshot

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved izrazio je suosjećanje prema svim nevinim žrtvama Domovinskog rata na komemoraciji u Gruborima.

“Izražavam suosjećanje zbog gubitka članova vaših obitelji uime Vlade RH. Iza svakog izgubljenog života ostaju razorene obitelji koje s time žive svaki dan. Ovakve komemoracije prilika je da im odamo počast. Nevine žrtve opominju nas da moramo uložiti napore u razvoj društva utemeljenog na zajedničkoj želji da se ovakve traume nikada ne ponove. Na žalost, sudbinu Grubora dijele brojna mjesta RH gdje su stradavali i hrvatski i srpski civili. Hrvatska se i danas oporavlja od posljedica nametnutog nam rata. Hrvatska kao pobjednik u Domovinskom ratu žali zbog svih stradalih i naša je dužnost iskazati pijetet prema žrtvama. Mi znamo da članovima obitelji žrtava nije jednostavno biti ovdje i prisjećati se najmilijih kojih nema. No danas su ovdje, uz vas, i dužnosnici Vlade. Nema nekoga ovdje tko nema izgubljenog. Upravo zbog toga, Hrvatska mora, može i želi graditi društvo na temelju pravednosti i istine. Povjerenje između većinskog hrvatskog i manjinskih naroda preduvjet je razvoja i prihvaćanje razlika što ukazuje na stabilnost društva i demokraciju”, rekao je Medved.

“Naša se budućnost temelji na koracima sadašnjosti. Vrijeme je da počnemo graditi budućnost na istini temeljenoj na činjenicama. S tim ciljem smo donijeli zakon za traženje nestalih. Sve žrtve neka počivaju u miru”, zaključio je.



Komentari