Medved: Prema prvim saznanjima možemo konstatirati da su već vidljive nove štete

Twitter

U trenutku novog potresa u Petrinji se održavala sjednica stožera za saniranje posljedica potresa koji predvodi Tomo Medved.

Tomo Medved je nedugo nakon potresa izašao dati izjavu za RTL, u kojoj je ustvrdio da će najnoviji potres sigurno izazvati nove štete.

“Prema prvim saznanjima možemo konstatirati da su već vidljive nove štete. Nadam se da nema stradalih. Sve službe smo uputili po cijelom teritoriju županije utvrditi da, ukoliko imamo stradalih osoba, da odmah zbrinjavaju. A što se tiče novih šteta, to ćemo sutra ujutro ponovno se vratiti, nažalost na početak. Jer ovo je snažan potres od 5,0 u Brijestu Pokupskom nedaleko od Petrinje. Veliki je broj objekata u prvom potresu stradao. Na žalost, očekujemo da će ovaj novi potres potencirati nove štete”, rekao je Medved.

Rekao je da su statičari u sedam dana obavili gotovo pet tisuća pregleda.



“Nekoliko minuta prije potresa svi smo na Stožeru analizirali i slušali izvješće inžinjera i statičara. Nažalost, bojim se da ćemo se morati vratiti na početak i veliki broj tih objekata ponovno pregledavati i utvrđivati njihovo stanje. Jer nakon što je prvi potres poremetio statiku, ovo je snažan potres, i možemo očekivati dodatna oštećenja”, kazao je Medved za RTL.

Komentari