Medved, Penava i Capak preporučuju da se u Vukovaru okupi što manje ljudi

Ilustracija Foto: Screenshot

U Ministarstvu branitelja danas je održan sastanak vezan uz organizaciju ovogodišnje Kolone sjećanja u Vukovaru 18. studenoga.

“Održali smo konstituirajuću sjednicu Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj na kojoj su nazočili gradonačelnik grada Vukovara, načelnik općine Škabrnja i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ono što je posebno važno je da smo analizirali okolnosti i sve detalje vezane za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i sve žrtve iz Domovinskog rata. Temeljito smo prošli kroz program obilježavanja Dana sjećanja i pokušali detektirati sve kritične točke i sve rizike, a sve kako bismo zaštitili zdravlje ljudi. Program će se održati 18. studenoga u Vukovaru i Škabrnji uz sve epidemiološke mjere koje će tada biti na snazi. Za tjedan dana ponovno ćemo se naći ovdje kako bismo analizirali situaciju i konkretne detalje programa”, rekao je ministar branitelja Tomo Medved, prenosi Jutarnji list.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom.

“Sastat ćemo se ponovno za tjedan dana, do tada ćemo pratiti situaciju i ići u smjeru da će Kolona sjećanja biti održana, ali uz sve epidemiološke mjere kako se ne bi ugrozilo zdravlje sudionika. Pozivam sve građane da tog dana zapale svijeću na svojim prozorima, i lampion u prozoru je dovoljan. A za one koji doista imaju svoje razloge da dođu u Vukovar pokušavamo ostaviti otvorenu mogućnost da tog dana i budu u Vukovaru”, rekao je Penava.



Preporučeno je da se otkažu svi organizirani dolasci u Vukovar autobusima i vlakovima, a možda će biti i restrikcija što se tiče rada ugostiteljskih objekata tog dana.

“S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju kod nas, preporuka bi bila da se što manje ljudi okupi u Vukovaru. Postoje i drugi načini da se obilježi taj dan, poput paljenja svijeća u Vukovarskim ulicama u gradovima diljem zemlje”, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Komentari