Markotić najavila nove mjere: Problem je dijelom u mlađim ljudima, nekim zatvorenim prostorima, gdje se pojavljuju žarišta

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević poručila je u subotu kako je u Hrvatskoj, unatoč dolasku velikog broja turista, epidemiološko stanje dobro, a trend oboljenja silazan.

Gostojući u RTL-u Danas Markotić je komentirala broj novozaraženih, kojih je danas 77, 15 više nego jučer, rekavši da dnevno brojke mogu biti “nešto bolje ili nešto lošije”, no trend je silazni.

“Trend je silazan, ako odete na korona.hr vidjet ćete da je ovo silazni trend, gdje svakih par dana imamo neke manje skokove vezane uz različita žarišta i to je, na neki način očekivano”, kazala je Markotić.

Kao dio problema navela je zatvorene prostore gdje se pojavljuju pojedinačna žarišta, gdje će se, najavila je, sigurno poduzeti određene mjere kako bi se žarišta čim prije sanirala.



Dodaje da još uvijek to nisu brojna žarišta te su identificirana.

“To su bila veća privatna okupljanja, svadbe, momačke i djevojačke večeri, i pojedinačni noćni klubovi”, istaknula je.

Poručila je mladima da vode računa o epidemiološkim mjerama. Komentirajući noćne, zatvorene klubove, rekla je kako su detektirana žarišta no i da stanje nije alarmantno, a donosit će se mjere onako kako situacija bude nalagala.

Govoreći o važnosti turističke sezone Markotić je kazala kako se mora uzeti u obzir da postoje i stotine onih koji paze da sve mjere budu provedene kako treba.

“Pokušavat ćemo na mjestima gdje se pojavljuju žarišta uvesti dodatne mjere sigurnosti provjere i vidjeti kako poboljšati situaciju da se na tim mjestima više ne pojavljuju nova žarišta”, poručila je Markotić.

Komentari