Marijana Puljak komentirala uhićenja: Zašto HDZ ovih 30 godina zapošljava? Jer te ljude zadržava uz sebe i zadržavaju status quo

Screenshot

Predsjednica stranke Centar Marijana Puljak govorila je o uhićenjima u Zagrebu i pritom kazala da ništa nije slučajno, a osvrnula se i na Zlatu Đurđević.

O HDZ-u

Na samom početku intervjua je rekla da je to sve povezano s vladajućom strankom: “Rekla bih da se ništa ne događa slučajno kod HDZ-a. Nije slučajno da se prije više od godinu dana dokazalo neke stvari, ali one primjereno sjede u nekim ladicama i vade se kada je najprofitabilnije za HDZ. Sami ste rekli, parlamentarni izbori, mogućnost nabavke žetona, to su sve alati kojima se HDZ služi da bi ovako dugo ostao na vlasti.”

“To je način funkcioniranja. Ljude se veže, ili im se nađe posao pa egzistenciju čitave njihove obitelji vežete za sebe i ne mogu vam okrenuti leđa. Zašto HDZ ovih 30 godina zapošljava? Jer te ljude zadržava uz sebe i zadržavaju status quo.”

Uhićenja

Zatim je nešto više rekla o samim uhićenjima: “Zapravo to je ono što smo govorili o kritikama rada HRT-a, neupitno je da nam javni servis treba, ali sada se vidi da služi vlasti i njihovim interesima, netransparentan je u svom radu, a sada smo vidjeli, dokazat će se, ići će procesi, da i ravnatelj koji je izabran u Saboru i je u službi većine, je i u službi vladajuće stranke.”



“Zašto na kraju krajeva svi i zovemo investitore i kažemo da su nam poteebne investicije da razvijemo društvo, ali oni će doći ako su urbanistički planovi uređeni, da je pravosuđe uređeno, da kada dođu ovdje da će pravosuđe reagirati pravovremeno, a ne da će 20 godina čekati rješenje procesa”.

Rekla je i da će pravi test na kraju biti rezultati uhićenja te hoće li biti presude i kazne. Rekla je i kako joj se čini, s obzirom na trenutno stanje pravosuđa, da je Dario Juričan bio preoptimističan kada je rekao da ćemo epilog ovih uhićenja vidjeti 2035. godine.

O Zlati Đurđević

“Lomila su se koplja oko načina na koji je Zlata Đurđević predložena, a zapravo ja bih rekla da je iz fokusa izašla reforma pravosuđa koja se treba povesti. Mislim da je ovdje HDZ na neki način dobio alibi da kažu da se dogodila greška u proceduri. Da se i poštovala procedura, oni vjerojatno ne bi podržali kandidatkinju.”

“Cijela ta svađa dva brda zasjenila je reformu pravosuđa. Reforma su uvijek puna usta pred bilo koje izbore, no kada prođu izbori ni riječi. Pravosuđe je rak rana u cijeloj Hrvatskoj, nema ujednačene prakse, ne koristi se email, još se pečati i potpisi guraju, cijeli sustav treba reformirati. Sve to čeka dugi niz godina, očito jer nekome na vlasti to paše”

Komentari