MANIJAK NAJAVLJIVAO OBRAČUN ZA USKRS Policija kazneno prijavila muškarca koji je htio prebiti one koji prijavljuju kršenje samoizolacije

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju virovitičko-podravska policija kazneno će prijaviti 43-godišnjaka koji je na društvenoj mreži za predstojeći Uskrs najavljivao obračun s onima koji nadležnima prijavljuju osobe koje krše zaštitnu mjeru samoizolacije.

Policija je u srijedu priopćila da je osumnjičeni putem društvene mreže objavio video snimku u kojoj prijeti i za Uskrs najavljuje tučnjavu s osobama koje nadležnim tijelima prijavljuju kršenja samoizolacije, kao zaštitne mjere od širenja pandemije koronavirusa.

Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Iz policije najavljuju da će ga zbog toga kazneno prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.



Nacionalni stožer civilne zaštite popodne je objavio da je trenutno u samoizolaciji je 21.071 građanin, opetujući apel svima njima da se pridržavaju te mjere, ne napuštaju svoje domove te na taj način zaštite zajednicu od širenja zaraze.

Komentari