LOKALNI STOŽERI: Osječko-baranjska županija bilježi 16 novih slučajeva, u Zagrebu 21 novi slučaj zaraze, jedna osoba preminula

Nacionalni stožer objavio je da su u Hrvatskoj danas 54 novozaražene osobe. Prema podacima lokalnih stožera, najviše ih je u Zagrebu – 21. Osječko-baranjska županija ima 16, javlja Dnevnik.hr.

U Hrvatsku danas mogu neometano ući svi državljani EU-a, ali i oni iz trećih zemalja, uz određene uvjete.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je zadnjih desetak dana proveo u samoizolaciji, obavio je u utorak i drugi kontrolni test na COVID-19 koji je, kao i u prvom slučaju, pokazao da je negativan na koronavirus.

U posljednja 24 sata zabilježena su 54 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 568. Još je 80 osoba na liječenju, s dva pacijenta na respiratoru. U posljednja 24 sata testirane su 1352 osobe, javio je nacionalni stožer.



Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno pozitivne osobe s područja Dubrovnika.

Grad Zagreb

Grad Zagreb ima 21 novi slučaj koronavirusa, na području grada 242 aktivna slučaja. Većina nozaraženih su povezani sa noćnim klubovima i kontakti su ranije oboljelih.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji šest novih osoba je zaraženo koronavirusom.

Požeško-slavonska županija

Nakon što je sinoć u Požegi kod sedam ljudi potvrđen koronavirus, u ponoć je došao pozitivan nalaz i za osmu osobu, potvrdio je načelnik stožera Vedran Neferović.

Istarska županija

U protekla 24 sata u Istri nema novooboljelih.

Zadarska županija

U Zadarskoj županiji nema novozaraženih osoba. U samoizolaciji je 407 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 91 uzorak i svi su negativni na koronavirus.

Primorsko-goranska županija

Evidentirana je jedna novooboljela osoba od koronavirusa, Riječ je o ‘uvezenom’ slučaju, u pitanju je hrvatska državljanka koja je došla iz Srbije, po povratku je odmah stavljena u samoizolaciju i nije ostvarila kontakte s drugim osobama, dok je troje izliječenih.

U Rijeku stigao vlak iz Praga sa češkim turistima. Dosad je za tu relaciju prodano 30.000 karata.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata jedna osoba iz Bapske je pozitivna na COVID-19.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji jučer su potvrđena dva nova slučaja. Riječ je o bliskim obiteljskim kontaktima ranije oboljele osobe. Obje osobe su iz Karlovca i bile su u samoizolaciji.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji nema novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva. No pozitivna je osoba s prebivalištem na području županije, no testirana je i liječi se u Zagrebu. Prije testiranja bila je na području županije pa je njenih pet kontakata u samoizolaciji.

Osječko-baranjska županija

U Zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije 16 je novih pozitivnih na koronavirus, Od toga je 10 iz Đakova, tri su iz Kopačeva, po jedna iz Osijeka, Dalja i Batine. Svi su kontakti ranije oboljelih.

Virovitičko-podravska županija

U posljednja 24 sata, na područjuVirovitičko-podravske županije testirano je 20 osoba, svi nalazi su negativni.

Splitsko-dalmatinska županija

Na području Splitsko dalmatinske županije testirano je 147 ljudi. Svi nalazi su negativni.

Komentari